Rallikartturin kalsarit tekevät etunojapunnerruksia.

Rallikartturin kalsarit etulinjaan

02.03.2023

Tässä päivänä eräänä pohdimme mikä olisi hyödyllistä juuri nyt toimittaa Ukrainaan. Talvivaatteita ei enää kannata viedä, koska kevät on Ukrainassa kuukautta meitä edellä. Meillä on hyvät yhteydet autettaviin kohteisiimme, ja sieltä saimme kuulla, että rintamalla olisi tarvetta teknisille kerrastoille.

Tiesitkö, että kansainvälinen autourheiluliitto FIA edellyttää, että sen alaisissa rallikilpailuissa käytetään alusasua, joka suojaa tulelta? MM-tason kuljettajat ja kartturit saavat joka vuosi uudet ajovarusteet, ja niiden mukana tulee myös uusia alusasuja. Alusasuja saattaa kertyä kaappeihin. Siitähän se ajatus sitten lähti: kerätään kalsongit ja toimitetaan ne Ukrainaan.

Ralliautoissa ei ole ilmastointia eikä liioin lämmitystä. Rallihiet on tietysti pesty pois näistä aluskerrastoista. Likaisia tai huonokuntoisia lahjoitustavaroita ei kannata toiseen maahan kuljettaa. Vaikka kerrastot ovat käytettyjä, ne ovat silti hyvässä kunnossa. Myös kalsongin peffapuoli on tarkistettu, ettei ole käynyt ”up in the ass of Timo” -tyyppistä tapahtumaa.

Teksti ja kuva: Kajsa, Operaatio Ukrainan vapaaehtoistyöntekijä

Haluatko auttaa meitä auttamaan? Katso etusivultamme kuinka voit auttaa.

Operaatio Ukraina kerää varoja pimeänäkölaitteiden hankkimiseksi Ukrainaan
Matkakertomus: rotarylaisia ja ensihoitajien laukkuja Lutskissa
Operaatio Ukraina