Toiminta

Operaatio Ukraina on nopeasti, mutta rautaisella ammattitaidolla rakennettu, vapaaehtoisvoimin toimiva organisaatio. Mukana toiminnassa on tällä hetkellä jo reilusti toista sataa kriisinhallintaveteraania poliiseista ja sairaanhoitajista linja-auton ja täysperävaunurekan kuljettajiin.

Toimimme yhteistyössä EUAM Ukrainen (Euroopan unionin neuvontaoperaatio Ukrainassa) kanssa. Kaikkia suomalaisia avustusorganisaatioita avustaen kohdistamme kuljetukset sinne, missä apua eniten tarvitaan.

Materiaalia suorina lahjoituksina on saatu paljon, ja tarvikkeita kertyy koko ajan lisää. Toimitamme sitä ja muiden avustusjärjestöjen kokoamia lahjoituksia apua tarvitseville.

Kuljetus- ja polttoaineyrittäjät ovat luovuttaneet kalustoaan ja polttoainettaan operaation käyttöön. Avustustarvikkeet toimitetaan rekoilla Puolassa sijaitsevaan logistiikkapisteeseen, josta ne jaetaan eniten apua tarvitseville. Osa tarvikkeista viedään suoraan Ukrainaan luotettavien yhteistyökumppanien välityksellä.

Kymmenet vapaaehtoiset ammattikuljettajat kuljettavat tarvikkeita rekoilla määränpäähän ja turvapaikanhakijoita busseilla takaisinpäin Suomeen. Viranomaiset ja muut avustusjärjestöt huolehtivat heistä siitä eteenpäin.

Henkilökuljetuksia tehdään vastuullisesti viranomaistahojen kanssa yhteistyössä huolehtien siitä, että mukana on aina mm. lääkintäkoulutuksen saanutta ja kielitaitoista henkilöstöä.

Operaatio Ukraina