Operaatio Ukraina kerää varoja pimeänäkölaitteiden hankkimiseksi Ukrainaan

20.03.2023

Operaatio Ukraina on nyt käynnistänyt varainkeruun pimeänäkölaitteiden hankkimiseksi. Laitteet toimitetaan rintamalle viipymättä.

Pimeänäkölaitteet saattavat olla keskeisessäkin osassa tiedustelutoimintaa, vaikka kyseessä on meidän kaikkien kuluttajien saatavilla oleva tuote. Esimerkiksi Itä-Ukrainassa väli vastapuoleen saattaa olla vain puolesta kilometristä kilometriin. Pimeänäkölaite, jolla näkee tämän kantaman saattaa jopa pelastaa ihmishenkiä.

Pimeänäkölaitteet voivat olla esimerkiksi kiikarin tai kameran muotoisia. Siihen, minkä tyyppisiä laitteita kerätyillä varoilla hankitaan, riippuu myös siitä, mitä laitteita ostohetkellä on saatavilla. Hankittavien laitteiden ominaisuudet pitää soveltua maasto-olosuhteisiin.

Haluamme toimittaa avun perille mahdollisimman pian. Siksi laitteita hankitaan sitä mukaa, kun rahaa on keräystilille tullut. Yksi laite maksaa arviolta noin 200 – 500 euroa, riippuen laitteen ominaisuuksista. Kuljetus perille hoituu joko omilla kyydeillämme tai muilla luotettavien avustusjärjestöjen kuljetuksilla.

Varainkeruu pimeänäkölaitteisiin jatkuu näillä näkymin 30.4. saakka. Silloin tarkastelemme ajankohtaisia avustustarpeita uudelleen. Meillä on hyvät kommunikaatioyhteydet Ukrainaan, joten saamme ajantasaista tietoa minkälaisia avustustarpeita milloinkin on.

Halutessasi voit lahjoittaa rahaa pimeänäkölaitteiden hankintaan. Kirjoita viestikenttään ”pimeä”, jotta osaamme kohdistaa lahjoituksesi juuri tähän keräykseen. Tee tilisiirtosi näillä tiedoilla:

Päivitys 22.3.2023: Teemme rahankeräystä pienluvalla, jonka myöntää Poliisihallitus. Edellinen lupamme on nyt täyttynyt, ja haemme uutta lupaa. Rahankeräys käynnistyy uudelleen, kun uusi lupa saadaan.
Päivitys 17.4.2023: Olemme saaneet uuden pienkeräysluvan. Näet sen ja muut tiedot etusivultamme.

Haluatko auttaa meitä auttamaan? Katso etusivuiltamme muut tavat auttaa.

Sairaalatarvikkeita Ukrainaan
Rallikartturin kalsarit etulinjaan
Operaatio Ukraina