Laatikoittain tavaraa rakennuksen vieressä ulkona.

Matkakertomus: Seinäjoelta lähti rekka Ukrainaan täynnä avustustarvikkeita

14.08.2023

Operaatio Ukrainan vapaaehtoistoimintaa on ympäri Suomen. Tässä kesäkauden kuulumisia Seinäjoelta. Seinäjoella on aktiiveja, jotka ovat tehneet avustustyötä kymmeniä vuosia.

Seinäjoelta lähti rekka täynnä avustustarvikkeita kohti Ukrainaa. Kyydissä oli 1 150 laatikollista tavaraa muun muassa Atrian lahjoittamia säilykkeitä, lääkkeitä, hygieniatuotteita ja muita avustustarvikkeita.

Ensin kerättiin tavaroita vapaaehtoisvoimin Seinäjoelta ja lähiseudulta. Tavarat lajiteltiin, pakattiin ja lastattiin rekkaan. Rekan matka kulki ensin Puolaan. Siellä tavarat siirrettiin toiseen rekkaan ja matka jatkui kohti Harkovaa. Harkovassa tavarat purettiin, lajiteltiin ja lastattiin pienempiin kyyteihin jatkamaan kohti avunsaajia.

Avustustavaraa meni lastenkoteihin, sairaaloihin, vanhuksille, vammaisille ja pakolaisille. Ruokaa meni myös ukrainalaisille sotilaille. Aikuisten vaippoja meni laitoksiin ja yksityisille henkilöille. Niitä saamme aika-ajoin lahjoituksina esimerkiksi kuolinpesiltä.

5 pientä kuvaa, joissa aikuisten vaippoja lahoituksena saaneita ihmisiä. Sisätiloja hoitokodeista ja yksityisistä kodeista.

Haluatko auttaa meitä auttamaan? Katso etusivulta tiedot, kuinka voit olla mukana auttamassa Ukrainaa. Siirry tästä etusivulle.

Borssikeittoa ja avustustyötä - ravintolapäivä Espoossa
Keräys: reitittimiä, läppäreitä, antenneja
Operaatio Ukraina