Tilanne Ukrainassa 23.3.2022

23.03.2022

Kiovan luoteispuolella ukrainalaiset yrittävät työntää venäläisiä kauemmaksi kaupungista ja saarrostaa venäläisiä niin että huoltoyhteydet Tshernobylin suuntaan katkeaisivat. Venäläiset ovat edelleen ryhmittämässä joukkojaan uudelleen ja kaivautuvat asemiin Makarivin ja Irpinin luona.

Kiovan itäpuolella rintama on edelleen Brovaryn luona mutta ukrainalaiset ovat saaneet vallattua E40-valtatien varrella olevan Boryspilin takaisin. Näin ollen tie Kiovasta Pultavaan on taas avoinna. Tsernihivin isoa mottia tulitetaan, mutta venäläiset eivät ole yrittäneet hyökkäystä sinne.

Sumyn motissa tilanne on rauhallinen, eikä mittavia taisteluita ole käyty.

Harkovan rintamalla venäläiset ovat parin viime päivän aikana keskittyneet lähinnä yöllisiin ilmaiskuihin sen jälkeen kun ukrainalaiset saivat vastahyökkäyksellä helpotettua kaupungin tilannetta.

Severodonetskin suunnalla venäläiset ja Luhanskin 2. armeijakunta jatkavat hyökkäysyrityksiään. Etelämpänä Donbassissa tilanne on ennallaan ja rintamat ovat pysyneet paikoillaan useita päiviä. Ainoastaan venäläisten hyökkäys saarrettuun Mariupoliin jatkuu idän suunnalta.

Dnjeprin länsipuolella ukrainalaiset työnsivät venäläisiä kauemmas Mykolaivista, minkä jälkeen venäläisjoukot ovat aloittaneet tunnusteluhyökkäykset hieman pohjoisempana, tavoitteenaan Mykolaivin ja Kryvyi Rihin välinen valtatie.

Mustallamerellä venäläinen korvetti ampui eilen kahdeksan kappaletta Kalibr-risteilyohjuksia Sevastopolin edustalta. Maalina oli 850 km päässä läntisessä Ukrainassa sijaitseva Rivne, jossa tuhoutui Ukrainan armeijan asevarikko.

Henkilötappiot Ukrainan sodassa 23.3.2022 mennessä
Tilanne Ukrainassa 21.3.2022
Operaatio Ukraina